Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Radiohead Tribute




Ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα της μουσικής σκηνής που καταφέρνει να περάσει συναισθήματα μέσω του ήχου, σίγουρα αποτελούν οι Radiohead. Ο μελαγχολικός ήχος και οι στίχοι που σε αγγίζουν φτάνουν για να κάνουν αυτό το συγκρότημα από τα αγαπημένα πολλών ανθρώπων.

Bloody hell ακόμη και χωρίς να έχω στη διάθεσή μου όλη τη δισκογραφία τους, άκουσα πολλά κομμάτια μέσω ίντερνετ και εδώ ακολουθεί η λίστα με τα αγαπημένα μου, δέκα Radiohead κομμάτια. Ξέρω πως είναι κάτι δύσκολο, ηλίθιο και ανώφελο αλλά είχα την ανάγκη να το κάνω. :)





10. Nice Dream

Από την αρχή, η εναλλαγή των συγχορδιών που όμως κρατούν σταθερό το "λα" μου κίνησε το ενδιαφέρον. Με βρήκα να ονειροπολώ με τον ήχο ενώ στο τέλος ψιθύριζα κι εγώ τους στίχους.
Have a nice dream my love...


9. 2+2=5

Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα πραγματικά ανατρίχιασα από την εισαγωγή. Such a creepy mood with so much emotion. Μετά την εισαγωγή όμως, παθιάζεσαι από την ένταση και τη δύναμη που βγάζουν. Κύριος στόχος του κομματιού μέσω των στίχων είναι το να σκεφτόμαστε διπλά. Δεν τρώμε τις σαβούρες που μας σερβίρουν, δεν είμαστε άβουλα ζώα. Είμαστε άνθρωποι με την αρετή της κρίσης. Ας τη χρησιμοποιήσουμε.



8. Motion Picture Soundtrack

Αυτό το κομμάτι πραγματικά το αγαπώ κυρίως για τους στίχους του. Δεν είμαι άνθρωπος που θα προσέξει τους στίχους περισσότερο από τη μουσική αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί εξαίρεση. Οι στίχοι είναι λίγοι και ουσιαστικοί. Μέσω της μουσικής υπόκρουσης, ο Thom σκέφτεται για το εάν τρελαίνεται. Ο τελευταίος στίχος πραγματικά αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση: I will see you in the next life.




7. Sail to the Moon

Έχω άραγε αναφέρει πόσο μου αρέσουν τα νανουρίσματα; Δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται αυτό το κομμάτι νανούρισμα -απ' ότι ξέρω, πολύ- για εμένα όμως έχει και κάτι άλλο, ξεχωριστό. Η φωνή του Thom σε κάνει να βλέπεις αυτό το κομμάτι με άλλη ματιά. Δεν αποτελεί μόνο ένα απλό νανούρισμα αλλά ένα μουσικό ταξίδι.


6. A Wolf at the Door

Την πρώτη φορά που το άκουσα χρειάστηκα λίγο χρόνο για να το καταλάβω. Ως συνήθως η μουσική με τράβηξε σα μαγνήτης και βρήκα τον εαυτό μου να προσέχει τους αρπισμούς, το συνδιασμό με τα ντραμς, το μπάσο και τη φωνή που είχε τέτοια ένταση κατά τη διάρκεια του κομματιού. Τώρα έχω να πω μόνο ένα πράγμα: "...Steal all my children if I don't pay the ransom and I'll never see them again if I squeal to the cops..."


5. Bullet proof... I wish I was

Ένα κομμάτι που πιστεύω ταιριάζει γάντι σε όσους πιστεύουν πως είναι ξέμπαρκοι σε αυτή τη ζωή. Φαίνεται πως δεν ανήκουμε πουθενά, είμαστε μόνοι μας και διαφορετικοί από τους άλλους. Αυτό όμως δεν είναι κακό. Κρατάμε τις ιδιαιτερότητές μας και δε γινόμαστε θύματα της απομίμησης. That's good.


4. Creep

Το κομμάτι με το οποίο τους έμαθα... έμμεσα. Είχα ακούσει ένα cover μιας μπάντας σε αυτό το κομμάτι και μετά γνώρισα το Creep των Radiohead. Το πραγματικό Creep που κάθε φορά που το ακούς νιώθεις σα μια κουκκίδα που επιπλέει στην απέραντη θάλασσα, αυτό που σε καταθλίβει και σε κάνει να δεις την σκληρή πραγματικότητα. Δυστυχώς όσο μαζοχιστικό κι αν είναι αυτό, το αγαπάμε.

3. Karma Police

Πόσο παίζει να μου αρέσει αυτό το κομμάτι; Πόσο παίζει να το αγαπώ; Γιατί κάθε φορά μου προκαλεί ανατριχίλες; Γιατί θέλω να τρέξω στο πιάνο και να το βγάλω κάθε φορά που το βάζω να παίζει; Γιατί βρίζω τον εαυτό μου που δεν μπορώ να κατεβάσω τη δισκογραφία; Γιατί Λίζα... this is what you get.


2. Fake Plastic Trees

She looks like the real thing
She tastes like the real thing
My fake plastic love
But I can't help the feeling
I could blow through the ceiling
If I just turn and run
And it wears me out...

Χρειάζεστε κάτι άλλο; Εγώ όχι.


1. No Surprises

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό το κομμάτι. Το ακούτε ήδη κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.








And that's the end of my pathetic, little list.
Feel Free to comment my beloved music addicts.

Goodnight.







8 σχόλια:

Rea είπε...

επειδη αγαπω τους radiohead, κ κυριως το οτι τα τραγουδια τους πραγματικα σε κανουν να νιωθεις απιστευτα εντονα συναισθηματα, δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με οσα εγραψες.
ειδικα για nice dream κ karma police

αν κ το δικο μου πιο λατρεμενο τους ειναι το black star
γενικα το bends παιζει να ειναι απο τα υπεroxa cd που υπαρχουν. εχει μεσα πανεμορφα κοματια
street spirit, nice dream, iron lang, το ομοτιτλο, δε ξερω ποιο να πρωτοδιαλεξω.
<3<3<3

Fleur είπε...

Εγω το "No surpises" αγαπω<3

Dreamcatcher είπε...

Rea,

Το Bends πράγματι πιστεύω πως είναι από τους καλύτερούς τους δίσκους αλλά μου αρέσει και το Hail of the Thief. Έχει ωραία μηνύματα σχετικά με το πόσο άβουλα πλάσματα είμαστε :Ρ

Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που τους αρέσουν οι Radiohead ^_^

Dreamcatcher είπε...

Fleur,

Κι εγώ το αγαπώ! Είναι τόσο ονειρικό!

Ανώνυμος είπε...

οι radiohead είναι το πιο αγαπημένο μου συγκρότημα. και εμένα το τελευταίο post μου για αυτούς ήταν. :P
το αγαπημένο μου song τους είναι το paranoid android και το exit music for a film...
είναι απλά θεοί. <3

http://inderscribable.blogspot.com/

Creep είπε...

... ίσως η καλύτερη ανάρτηση που έχω δει. Απροσδόκητο, αλλά... ξες εσύ. :)

Dreamcatcher είπε...

Αγανακτισμένη έφηβη,

Σίγουρα θα περάσω από το blog σου για να δω την ανάρτησή σου!
Το paranoid android είναι πράγματι υπέροχο.

Dreamcatcher είπε...

Creep,

Nice to see you again.
Ευχαριστώ. Πραγματικά.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε.