Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Το Αλφάβητο της Ζωής μου


Α. Άγχος. Μία μικρούλα λέξη που χαρακτηρίζει τα χρόνια που πέρασαν. Αυτό το εκνευριστικό, κατεργάρικο συναίσθημα φόβου -όπως λέει η wiki- που στερεί λεπτά από τη ζωή μου είναι ο λόγος πολλών επιτυχιών μα και αποτυχιών της μικρής ύπαρξής μου.

Β. Βιβλίο. Ένα τυπωμένο βιβλίο μπορεί να σου μάθει πολλά: ιδέες για τη ζωή, συνταγές μαγειρικής, ψυχολογία της μάζας. Χωρίς να το θέλεις, υποσυνείδητα μαθαίνεις πολλά κι αν κάποιος δε συμφωνεί σε αυτό θα με κάνει να γελάσω.. πραγματικά.

Γ. Γραμματική. Ως καταπληκτική μαθήτρια και μάστερ στη χρήση της γλώσσας δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γραμματική. Το βλέπετε κι εσείς σωστά; Ω, ποιον πάω να κοροϊδέψω Είμαι μία από τους πολλούς γκάου που βλέπουν το βιβλίο γραμματικής και ζωγραφίζουν καρδούλες και αστεράκια στο εξώφυλλο και στην κλίση των ρημάτων.

Δ. Δράμα. Καθώς είμαι μάρτυρας πολλών, καθημερινών, δραματικών παραστάσεων θα ήταν λάθος μου να μην αφιερώσω ολόκληρο γράμμα σε αυτή τη λεξούλα. Χμ... μάρτυρας... μήπως είμαι και ύποπτη;

Ε. Ελισάβετ. Το γράμμα που μου ανήκει. Ελίζαμπεθ Τέιλορ, βασίλισσα Ελισάβετ, Πόλη της Ελισάβετ... Δεν μπορείτε να πείτε, εκπροσωπώ πολλές διάσημες προσωπικότητες

Ζ. Ζητω! Ζητω χωρίς τόνο. Τι εκπροσωπεί άραγε; Το Ζήτω! ή το Ζητώ; Όταν φτάσω στο συμπέρασμα, θα σας ενημερώσω.

Η. Ήλιος. Θέλοντας και μη, ο ήλιος στη χώρα που ζούμε παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας... δυστυχώς για εμένα. Όντας ασπρουλιάρα και γκρινιάρα οι ακτίνες του ήλιου -αν και αναγκαίες για την παραγωγή της βιταμίνης Β12- με εκνεύριζαν πάντα. Όλο το φως που δεχόμαστε και μας τυφλώνει γίνεται σπαστικό ώρες ώρες. Κακό φως!

Θ. Θύμα. Μπορεί πολλοί να με αποκαλέσουν θύμα. Τώρα το εάν είμαι, μια ανώτερη δύναμη το ξέρει μόνο.

Ι. Ιδιότητες. Όχι, δε μιλάω για τις χημικές ιδιότητες του πυριτίου αλλά για τις ιδιότητες των ανθρώπων. Θεωρείται τελείως τρελή η κατάταξη των ανθρώπων με βάση τις ιδιότητές τους; Αν ναι, πρέπει να με στείλετε στο Δαφνί

Κ. Καθαριότητα. Φταίω εγώ που με μάθανε να καθαρίζω πάντα από πίσω μου ή το ζώδιο μου; Φταίω εγώ που γίνομαι υστερική με την καθαριότητα ή οι άλλοι που δεν σηκώνουν το χέρι τους για να πετάξουν το περιτύλιγμα της σοκολάτας;

Λ. Λύση. Οι Θεωρίες μου: Θεωρία Νο1: Σε όλα τα προβλήματα, υπάρχει μια λύση.

Μ. Μέτρημα. Όχι, δε μιλάω για το τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου. Μιλάω για το μέτρημα που ρίχνω όλη μου τη ζωή. 23 μέρες για τα Χριστούγεννα, 6 μέρες για την υποτροφία, 52 μέρες για την Πράγα, 0,9999... = 1. Είναι καλό αυτό ή όχι;

Ν. Νύχια. Εάν υπήρχαν καλό θα ήταν. Θα δείτε στο Π γιατί.

Ξ. Ξινίλα. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως το αποτέλεσμα του αθροίσματος: Καλοσύνη συν Ευγένεια είναι η ξινίλα των γύρω σου. Τελικό συμπέρασμα: οι παλιές αρετές θεωρούνται καχύποπτες συμπεριφορές στις μέρες μας.

Ο. Ορμή. Ρτελ - Ραρχ = Δρ. Από τα λίγα κεφάλαια της φυσικής που κατάλαβα φέτος.

Π. Πιάνο. Πιάνο, πιάνο, πιάνο... Το όργανο από το οποίο έμαθα ιστορία, ψυχολογία, ανατομία, λεπτομέρειες για τις τέχνες και κυρίως τον εαυτό μου.

Ρ. Ρολόι. Γίνεται να ζήσει κανείς χωρίς το ρολόι; Ειδικά η Λίζα; Δε νομίζω. Η ακρίβεια του ρολογιού, ταιριάζει στο χαρακτήρα μου.

Σ. Σοκολάτα! Ναι, είμαι α Chocolate Addict και είμαι περήφανη για αυτό.

Τ. Τροφή. Η λέξη μου! Δε θα άντεχα χωρίς φαγητό, χωρίς τροφή, χωρίς σοκολάτα ούτε τρεις μέρες! Το 'χω δοκιμάσει και δεν πέτυχε.

Υ. Υπευθυνότητα. Είναι καλό το να είσαι υπεύθυνος τελικά; Ή μήπως σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα; Θεωρείσαι ανώτερος από τους άλλους ή μήπως ένα πλάσμα που δεν έχει εμπιστοσύνη στο εαυτό του και βρίσκει λύσεις μέσω της τάξης; Οέο;

Φ. Φαρμακοποιός. Σε περίπτωση που δεν επιτύχω τον στόχο μου, τότε σκοπεύω να γίνω φαρμακοποιός. Τίποτα παραπάνω.

Ψ. Ψάρι. Γιακ, σιχαίνομαι το ψάρι. Μη μου δώσετε ψάρι γιατί θα το πετάξω στο κεφάλι κάποιου αθώου πωλήτη. Τρώω μόνο ρέγγα και χαβιάρι και αρνούμαι να ξαναφάω μπακαλιάρο.

Ω. Ω-μέγα! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο αλλοιωμένη μαθαίνουμε την αρχαία ελληνική γλώσσα στο σχολείο; Ας πάρουμε για παράδειγμα το ωμέγα. Από την εκφώνησή του καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα. Είναι: ω-μέγα αλλά πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια οπότε μετράει ως δύο όμικρον (ο-μικρον). Προφέρει κανείς σας σε διπλό χρόνο το ω-μέγα;




Αυτά είχα να πω απόψε. Το Αλφάβητό μου τελείωσε καθώς δεν υπάρχουν άλλα γράμματα. Εάν έχετε όρεξη όμως, δημιουργείστε εσείς τα δικά σας και δώστε τους μια σημασία.

Και αφού αναφέρθηκα στο μέτρημα πριν, ακούστε ένα κομμάτι που αξίζει τώρα που τελειώσατε.


Καλό σας βράδυ.

10 σχόλια:

Fleur είπε...

ουαου Λιζακι,πολυ ωραια αναρτηση:)!
Μου αρεσε φοβερα!
Αυτη την θεωρια σου δεν την ηξερα,τωρα την εμαθα:P.
Εσενα δεν σε εκνευριζει να σε λενε Ελισαβετ:PP?

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Α. Αγάπη, Ελίζα, αγάπη. Ως
Β. ( βαρυσήμαντη..),
Γ. (γεμάτη..),
Δ. (δεσπόζουσα..)
Ε ννοια
Ζ ωής.

( Το υπόλοιπο αλφάβητο ας το αφήσουμε για τις εκπλήξεις της ζωής)

Dreamcatcher είπε...

Fleur,

Ναι με εκνευρίζει αλλά αυτό το όνομα έχει μεγάλη ιστορία! Άσε που με εκνευρίζει το άκουσμά του στα ελληνικά. Στα αγγλικά και στα ρώσικα το λατρεύω.

Dreamcatcher είπε...

Κύριε Μάνεση,

το Α μας διαφέρει αν και μου άρεσε η αλυσίδα που φτιάξατε. Αν και μπορεί στο μέλλον να συμπίψουν οι γνώμες μας.

Izzie είπε...

Λιζάκι αυτή η ανάρτηση μου άρεσε πολύ!Μπορώ να πω ότι με έκανε να σε καταλάβω λίγο καλύτερα...!Αν και θα συμφωνήσω με τον κ. Μάνεση για το "Α".Αγάπη-Άνθρωπος πάνε μαζί!

Dreamcatcher είπε...

Izzy,


βρήκαμε άλλο ένα θεμα που διαφωνούμε μου φαίνεται. Δεν μπορείς να πεις όμως, το "Ο" είναι κοινό και για τις δυο μας... αν κι εσύ κατάλαβες κι άλλα σημεία.

Νίκος είπε...

Λίζα πάρα πολύ ωραία η ανάρτηση σου αν και δεν πολυκατάλαβα τις εικόνες πάνω.Τέλοσπάντων τέτοιες ωραίες αναρτήσεις να βάζεις πιο συχνά και καλό ταξίδι στην Πράγα και σε σένα και σε όλους.Έχετε όλοι οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ τα χαιρετίσματα μου.

Dreamcatcher είπε...

Νίκο,

ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Τέτοιο καλό λόγο από το στόμα σου... μάλλον, από το πληκτρολόγιό σου δεν έχω ξανα...διαβάσει.
Σε ευχαριστούμε για την ευχή σου αν και η έκρηξη του ηφαιστείου σκουραίνει τα πράγματα. Εσύ στείλε τα χαιρετίσματά μου στις φράουλες την Κυριακή!

Νίκος είπε...

Λίζα λυπάμαι για την Πράγα διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να πάτε(αν και σας έχω ικανούς να πάτε και με τρένο στην Πράγα).Κατά τα άλλα μην ανησυχείς οι φράουλες θα πάρουν τα χαιρετίσματα σου και τέλος που βλέπεις το παράξενο στο σχόλιο μου.Παράξενο!!

allesallesnichts είπε...

Αυτό το Π χωράει εμβάθυνση ανάμεσα σε δυο άγνωστες διαδικτυακές περσόνες, маленькая Елизавета...